İzmir Özgür Tango Kolektifi Toplantı Tutanağı - 30 Temmuz 2021 Park Cafe Bostanlı


Sevgili İzmir Özgür Tango Kolektifi Katılımcıları,


Bir toplantıda daha bir araya geldik ve sıcak konuları konuşma olanağı bulduk. Pandeminin şiddetini artırma ve tekrar bir kapanma başlaması ihtimali yüksek göründüğü için de uzun vadeli konuları konuşmaktan kaçındık. Başlıkları vererek bunlarla ilgili düşünce ve niyetleri özetleyeceğim. 

1- Milonga Adabı

- Başlangıç, orta ve ileri düzeyin birlikte milonga yapmasında ortaya çıkan sorunları ve bu sorunların FB grubumuzda tartışılmasını konuştuk. Ezgi Ömürüş'in dile getirdiği sorunları ve sorunların dile getirilme biçimini, bu içerik ve aktarım şekillerinin insanları nasıl etkilediğini tartıştık.

- Düzen ve kurallar hakkında sert biçimde yapılan uyarıların kırıcı ve tangodan soğutucu olduğu ama uyarıların da yapılması gerektiği konusunda hemfikir olduk. 

- Sınıfsal bakış açısı sorununun tangodan soğuttuğu, sadece parası olanın mı tango öğrenebileceği ve  yapacağı konusunu tartıştık. (Hülya)

- Kuralların anlaşılmasının çok vakit alacağı belli, bunun için de akşam Practicalarında ve/veya Milongalarında aralıklarla Milonga Adabı, Davranış Kuralları, Tango Kuralları konularında hatırlatmalar, örneklemeler yapacağız. Yazmaktan ötesini yapacağız. (M Can, M Danacı, Aren)

- Salı günleri düzenlenen "Karşıyaka Botanik Park Gezici Practilongası"nın adı "Karşıyaka Botanik Park Sokak Tangosu" olacak. Böylece daha az bilenlerin orta ve ileri düzeyde bilenlerle birlikte olduğu ve hatta dışarıdan kimin geleceğini bile kestiremeyeceğimiz bir buluşmada Milonga kurallarına uyabileceğimiz taahhütünü de vermeyeceğiz. Ama yine de orada da kırmadan yapacağımız hatırlatıcılar olacak. 

2- Sokak Tangosu Gezici mi - Kalıcı mı?

- Botanik Park etkinliğimiz Salı günleri düzenli olarak devam edecek. Yer arayışında bulunmayacağız. Erişimi kolay, belediye tarafından iyi düzenlenmiş bir mekan, çok insan tarafından da görünür oluyoruz. 

3- Kurullar Oluşturulması

- Kültür, Eğitim, Gösteri, Etkinlik Organizasyonu gibi başlıklarda liyakatli katılımcılar tarafından kurullar oluşturarak her bir kurulun adımlar atmasını ve kendi başlıklarını yönetmesini dile getirdik. (İrfan) 

4- Atölyeler Verilmesi

- Sertifikalı genç eğitmenlerin Tango'dan gelir sağlayabilmeleri için yöntemleri düşündük. Tip Box olabilir (Elif), küçük rakamlar da olsa atölyelerini tanıtıp, kolektifte duyurup ücret talep edebilirler. (İrfan) Ya da belediye ile proje geliştirilebiliriz. Ücret belediyenin ödeneği varsa projeli eğitim yolu ile sağlanabilir. (M Danacı) 

5- PR

- Aktivite görüntülerinin biriktirilip sosyal medyada, tagleyerek Belediye ve haber kanallarında görünmesini sağlamak. (Burtay)

- Tanıtım, bilgi paylaşımı, tarihsel bilgi dökümü olması ve insanların birbirlerinin yüzlerini görmeleri için de FB grubu olan İzmir Tango Magazini'ni daha etkin kullanıp herkesin içeriğe katkıda bulunması, etkinliklerden resim ve video paylaşması gerektiğini konuştuk. (M Can)

6- Okulların Ziyareti

- Tüm okulları sırası ile kolektif olarak arada bir Milonga ya da Practicalarında ziyaret etmeyi düşündük. (M Danacı)

7- Yayma- Tanıtma

- Tango'nun enerjisi düşük, yaşlılığa ait bir dans gibi algısı olduğu ve bunun aşılması, gençlerde de yaygınlaştırılması gerektiği konusu tartışıldı. (Öykü)

- İzmir'in turistik bir şehir olduğu, İngilizce de tanıtım-anlatım yapma gerekliliğini konuştuk. (Öykü)

- Google Maps üzerinden de Tango Mekanlarının işaretlenmesi gerektiği tartışıldı. (Öykü-Burtay)

- Zaman içinde Buca ve Bornova gibi öğrencilerin yoğun olduğu merkezlerde de Sokak Tangosu buluşmaları yapacağız. (Burtay)

- Üniversite hocalarının yöneticilerinin desteğinin alınabileceği ve kampüslerde veya öğrencilerin geniş katılımı olabilecek etkinliklerde, AVM'lerde practica-milongalar-gösteriler düzenlenebileceğini konuştuk. (M.Can)

- Belediyelerden daha çok imkan ve mekan isteyebileceğimiz, bunun için de çoğalmamız ve daha çok talebi görebilmemiz gerektiğini tartıştık. (M.Can)

- İzmir'in bir festivaller şehri olabileceği, gönüllü bir şekilde birçok maestronun da buraya gelebileceğini, gelecekte bunları tartışabileceğimizi konuştuk. (M. Can)

8- Okullarla Menfaat Çatışması

- Okulların gelir kalemlerinden herhangi birinin dışarıda ücretsiz yapılması halinde potansiyel öğrencilerin buralara gideceği ve okulların özellikle de bu sıkışık süreçte gelir kaybına uğrayacaklarını dile getirdik. (Irfan)

Okullarla aynı güne gelen etkinliklerin onların gelirini baltalayıp baltalamadığını sorguladık. (Irfan)

- Topluluğun büyümesi ve Tangonun hiç bilmeyenle de tanıştırılabilmesi açısından bu etkinliklerin yapılması zorunluluğu konuşuldu. Avrupadan, Arjantinden, Ukraynadan ve İstanbul'dan örnekler verildi. Kamusal alan ve ticari olmayan tarafsız alan etkinliklerini gözden geçirdik. (M Can, Caner, Öykü, Aren, M Danacı)

- Büyük resme bakmak zorunda olduğumuz, sayısal olarak çoğaldığımız takdirde eninde sonunda artan talebin eğitim ya da etkinlik için Okullara gidecekleri, bizlerin de zaten gelen talepleri okullara yönlendirdiğimizi anlattık. Ayrıca okulların da gelip kolektif katılımcıları ile tanışmaları, kendilerini göstermeleri, kaynaşmalarının iyi olacağı, katılımcıların ihtiyaçlarına cevap verebileceklerini dile getirdik. (M Can, M Danacı, Aren)

 9- Kolektif Neden Var

- Pandemi başındaki ilk buluşmanın amacı Okulların ekonomik olarak ne yapacakları, okullara bir şey olursa, kapanmak zorunda kalırlarsa hocaların ve tangonun geleceğinin bundan nasıl etkileneceği ve nasıl kurtarılacağıydı. (Irfan)

- Zamanla Tangonun geleceği konusuna Tangoyu seven ve öğrenen insanların dahil olması, sorumluluk alması ve Tangocu olarak kaderlerini tayin etmeleri gerektiğine, yaşam alanlarına sahip çıkmaları gerektiğine, hocaların tek sorumlu olmadıkları düşüncesine yöneldik. Fikirlerimiz ve amacımız evrildi, bu fikirle yola devam ettik. (Aren)


İzmir Özgür Tango Kolektifi adına,

Aren Leon, Moderatör



Comments

Popular posts from this blog

İZMİR ÖZGÜR TANGO KOLEKTİFİ'NİN GEREĞİ

Practilonga Malena - Volume 2 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Afrodit - 21 Ekim 2021 Perşembe

Practilonga Malena - Volume 4 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Ali Şen - 18 Kasım 2021 Perşembe