İzmir Özgür Tango Kolektifi Toplantı Tutanağı - 2 Temmuz 2021 Feraye Cafe Kemeraltı

Feraye Cafe Kemeraltı İzmir

Tuşları çalışmasa da 150 yıllık piyano saygı duruşunu hak ediyor. Bu hali ile dahi evlerimizdeki piyanolardan daha pahalı. Soldan sağa: Dilşad Özdemir, Mehmet Sinan Özdemir, Bengül Berber, Burtay Mutlu, Aren Leon, Elif Keser

Feraye Cafe demleniyoruz: Yukarıdaki fotoğrafa ek olarak - Bahadır Gök ve Ayten Uğrasız da burada. erken ayrılmak zorunda kalan İlkan Aydın ve Utku Kılınç karelerde yer alamadılar. 


Sevgili İzmirli Tangoseverler, 

Yaz şartları, şehir dışında olanlar, Sivas Kaliamı'nı anmak üzere başka etkinlikte yer alanlar, tatilciler, Serhat'ın milongasına gidenler nedeni ile daha küçük bir sayı ile toplanmış olduk. Sizlerin programlarınızla çakıştığı için üzgünüz, ama tekerlek bir şekilde dönmek durumunda, bizi affedin. Ayrıca Sivas Katliamını ve kaybettiğimiz 35 değerli insanımızı üzüntü ile anıyoruz. 

Çalışmamızı sizinle paylaşalım:


AMACIMIZI TEKRAR HATIRLADIK:

- Okulların yerine geçmek değil, tamamlayıcısı olmak.

- Sivil hareket olmamızın avantajı ile maliyetleri aşağı çekip Tango Öğrencisine daha çok kilometre yapması için olanak sağlamak. 

- Daha çok bilgiye ve networke erişim için zemin oluşturmak. 

- Tango öğreneni daimi müşteri, mürit psikolojisinden çıkarıp birey olarak hareket edebilmesine yardımcı olmak, bağımsız olabilmesini, katılımcı ve üretici olmasını sağlamak.

- Tangonun spor ve rekabet sınıflaması ve davranışı yerine daha kültürel ve sosyal boyutta ele alınması için çaba göstermek.


GÜNDEMİMİZ:

A- KISA VADELİ AKTİVİTELER

1- BU PAZAR VE HER PAZAR / AÇIK HAVA MİLONGASI / KÜLTÜR PARK MOGAMBO CAFE / ÜCRETSİZ / HERKES İÇKİLERİNİ GETİRECEK / Saat 19:00 - 23:00

- Ses cihazı için Caminito'nun stüdyosunda kullandığı kolonları getireceğiz. Yedek olarak KSK'nın bir outdoor cihazı, Burtay'da amfi-hoparlör, Bengül hanım'da LG'nin ev sineması ekipmanı var. 

- Bengül hanım daha sonraki diğer etkinlikler için evindeki ses-görüntü sistemlerinin tamamını kullanabileceğimizi söyledi. 

- Ayten Grafik tasarımcı olduğu için bundan sonra tanıtım yöntemleri ve araçları konusundan sorumlu olacak. 

- Aşağıda şimdilik kullandığımız tasarım var.



2- BU SALI VE HER SALI / KOLEKTİF PRACTİCASI / FERAYE CAFE - ANTİKACILAR ÇARŞISI AVLUSU / 20 TL TÜM ÇAY NESCAFE VE SU SINIRSIZ DAHİL  / Saat 19:00 - 22:00 

- Başlangıç ve bitiş saatini yarım saat öteledik. İnsanların hafta içi geliş gidişlerinin daha kolay olacağı bir saate ihtiyaç vardı. 

- Practicaların milongaya dönüşmesi mi yoksa gerçek bir öğrenme aktivitesi olması mı lazım diye tartıştık. 3 saatlik içerik planlı mı olsun, yoksa herkes istediğini yapabilsin mi diye sorduk. 

- Çok seçeneğimiz var, ancak practica'ya katılacak olanlarla bir ihtiyaç analizi yapacağız. İnsanlara sormadan adını koymayacağız. İhtiyaçları aldıktan sonra da hocalarımıza soracağız ve yönteme ve içeriğe karar vereceğiz. 

B. ORTA-UZUN VADE AKTİVİTELER

- Kültürel çalışmalarımızı artıracağız ve bir gün resmileşecek olursak buna gerçekten ikna olmuş olmalıyız, altı dolu olmalı.

- Bengül hanım Arjantin, Darbeler ve Göç tarihi ile ilgili, Bahadır Arjantin Edebiyatı ve Şiiri ile ilgili, Elif Arjantin Sanatı, Mimarisi, Şehircilik ile ilgili, Aren Müzikoloji ile ilgili, İlkan ve Mehmet Sinan Dans Tarihi ile ilgili, Dilşad Eğitim Modelleri ve Metotları ile ilgili çalışabilir. Bunlar şimdilik beyin fırtınaları ama kısmen de içindeyiz ve derinleştirebiliriz. Ayten çalışma ve sunuşları görselleştirebilir, grafikleştirebilir, Burtay bu çalışmaların İzmir'de nerelerde nasıl görüneceğini ve tanınacağını belirleyebilir, kanal yaratabilir insanlara ve kurumlara ulaşmak için. 

- Bu örnekler ve fikirler sadece bugün kısıtlı şartlarda az sayıda katılımcı ile çıkanlar. Kolektifin şimdilik 90 kadar katılımcısı var. Zaman ne gösterir göreceğiz.

- Resmileşmek için hiçbir acelemiz olmadığına aklımızdakileri kurumlaşmadan da yapabileceğimize karar verdik. Resmi çalışmalar gerektiğinde de var olan dernekler, vakıflar ve yerel yönetim ve devlet kurumları bize destek olacaklar, şimdiye kadar oldukları gibi. 

- Kolektif yerine Platform olarak mı yolumuza devam etsek diye tartıştık. Şimdilik bu seçeneği de aklımızın bir yerinde tutuyoruz. Yaz dönüşü daha çok sayıda insanla buluştuğumuzda majör konuları masaya yatırırız.


Sevgilerle,

Aren Leon, Kolektif Moderatörü


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

İZMİR ÖZGÜR TANGO KOLEKTİFİ'NİN GEREĞİ

Practilonga Malena - Volume 2 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Afrodit - 21 Ekim 2021 Perşembe

Practilonga Malena - Volume 4 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Ali Şen - 18 Kasım 2021 Perşembe