5. Açıkhava Milongası'nın ardından - TDJ İrfan Uğur Üçel - Gece, Topluluk, Mekan ve Müzik 1 Ağustos 2021


Önde 3 TDJ yanyanayız, bir elleri kulaklarında diğer elleri plak çeviren 3 kişi biziz - Aren Leon, Caner Keskin ve İrfan Uğur Üçel. Caner'in gecesinde böyle bir fotoğraf çekilmeyi ihmal etmişiz burada telafi edelim.


Sevgili İzmirli Tangoseverler,


Yine bir Mogambo Milongasını tamamladık. 52 haftanın en sıcağında olmamıza rağmen keyifler yerindeydi. Yeni yüzler de vardı aramızda. 

Zemin ahşabı birkaç hafta üst üste Hakan Akile ve sevgili eşi Sze Wing'in döktükleri pudraları sindirmişti ve eskisi kadar çok pudra dökmeye ihtiyacımız olmadı, Pivotlara izin verecek kıvama gelmişti. 

TDJ'imiz sevgili Maestro İrfan Uğur Üçel

Sevgili Maestromuz ve TDJ'imiz İrfan Uğur Üçel de zemini gördükten sonra çalmayı planladığı tandaları yeniden gözden geçirdi. Doğrusal figürlere ve yürüyüşe uygun tandalar yerine daireselleri de çalabileceğine karar verdi ve geceyi buna göre programladı. İrfan (Elif'le benim sevgili hocamız) DJ'liğe yeni adım attı ve hemen Ukrayna'ya DJ olarak davet edildi. 

Kimi zaman Spotify kimi zaman MP3 arşivini kullanarak karma, doğaçlama bir gece yaptı. Bu gecesinde de oldukça düzgün, enerji dolu, sıralamanın ve yılların dengeli dağıldığı bir gece yaptı. Ritmik ve gelenekçi ekolden gelen orkestralara ağırlık vermesi dansı kolaylaştırdı ve keyifli hale getirdi. 

Beni en çok vuran ise Eski 45liklerle cortinalar yapmış olmasıydı. Zira mekanımız Mogambo Cafe'de 70li ve 80li yıllarda o müziklerin çoğu canlı olarak icra edilmişti. Eski 45likler mekanın ruhuna tam olarak uydu. Ayrıca finale doğru yaptığı tandaları görüntü ile paylaşayım. İrfan'ın da söylediği gibi bilgi paylaşmakla çoğalır.


Uyumlu bir Karma Tango tandası yapmak zordur ve çalmak da cesaret ister. Bu ekranda gördüğünüz başarılı bir mix. Ardından son tanda olarak da Jorge Arduh'tan güzel bir sound ile kapanış yaptı. Bir de yolluk istedik, ekranda yok o... Solo Tango Tandası ve La Cumparsitası ile kapanış. Geceye yüksek başladık, romantikleştik, Pugliese ile melankoliye girdik ve yükselerek kapattık. İyi bir strateji örneği DJlik açısından. Ben kendimi DJ olarak 60 öncesine konumlandırdıysam da dansçı tarafımla Caner'in de İrfan'ın da modern ve enerji dolu stillerinden çok keyif aldım, misafirler de aynı şekilde.  

Ayrıca Maestromuz İrfan sevgili dans partneri, İzmirli Maestramız Selin Topdağı ile de D'Arienzo tandasında şahane bir performans yaptılar. Selin'e de bu görsel şov için buradan çok teşekkür ediyoruz.


Sonraki haftalarda sırası ile TDJ arkadaşlarımız Oğuz Yılmaz, Ali Şen ve Anna Koroleva-Herlan (8-15-22 Ağustos) çalacaklar, şimdiden haber vereyim istedim. 


İzmir Özgür Tango Kolektifi adına,

Aren Leon, Moderatör


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

İZMİR ÖZGÜR TANGO KOLEKTİFİ'NİN GEREĞİ

Practilonga Malena - Volume 2 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Afrodit - 21 Ekim 2021 Perşembe

Practilonga Malena - Volume 4 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Ali Şen - 18 Kasım 2021 Perşembe