Milonga Urquiza - Volume 4 - Feraye Cafe Bar - Kemeraltı - TDJ Ivan Illich - Julio Cortazar için - 1 Kasım 2021 Pazartesi

Canva.com ekibine güzel, pratik ve ücretsiz şablonlarından dolayı sonsuz teşekkürler.
 


Sevgili İzmirli Tangoseverler,


Dün Karşıyaka'da Eski Ev Kafe'de Cumhuriyet Milongamızı düzenledik ve yüze yakın Tangocu ile Cumhuriyet'in kuruluşunun 98. yılını Tango yaparak kutladık. Anonim DJlerin direği sevgili Ali Şen abimizin adını da göğsümüzü gererek kullandık. Bu defa Kimmeryalı Conan'ı Afrodit'i veya Banazlı İsmaili oynamadı ama şahane müzik yaptı yine. Sürpriz tandaları ile de geceyi renklendirdi. Gecenin sonunda ise eski 45liklerden birkaç nostaljik ve eğlenceli müzik ve son olarak da Haluk Levent'ten İzmir marşı'nı dinledik, bayram heyecanını yaşadık.


Gelelim Pazartesi programımıza:

Saat 19:30'da Feraye'de toplanıyoruz, biraz sohbet ediyor, sağdan soldan ve tangodan konuşuyor, aramızda yeniler varsa tanışıyoruz. Sonra da 8 ile 8 buçuk arası Milongamız başlıyor. 


MILONGA URQUIZA'da:


A. Müzikler:

- 1925-1952 arasındaki Arjantin Tango müzikleri çalınacak. Aslında isimlendirmeye çok da takılmayın, iç-içe geçmişlik de var, farklı yorumlayarak adlandırma da... Ben Spotify'da aşağıdaki gibi grupladım. 

1925-1935 Guardia Nueva 

1935-1952 Golden Age

- 1-2 Tanda belki 1958'e kadar çıkabilir. 

- Modern orkestralara yer vermeyeceğiz. 

- Tabi ki Para Bailar (Dansa uygun) çalınacak. Ama öyle çok koşturmacalı, yükseklerden değil.  

- Cortinalar 1979'u geçmeyecek. Onlar da nostalji yüklü olacaklar, tıpkı Kemeraltı gibi, Antikacılar Çarşısı gibi, Feraye gibi ve tıpkı Villa Urquiza gibi. 


B. Tango DJlerimiz:

- DJs Anonymous olacak. Kimin çaldığını ve ne şekilde içerik hazırlandığını bilmeyeceksiniz. Yıldız yetiştirmiyoruz, kendimiz ve dostlarımız için müzik yapıyor ve paylaşıyoruz. Para almıyoruz, para vermiyoruz. Bu bizim için sadece yaşam biçimi ve keyif. // DJs Anonymous ekibine katılmak için lütfen Ali Şen, Aren Leon, Julia Reed  veya Oğuz Yılmaz ile iletişime geçiniz. //

- TDJlerin hepsi tarihten, romanlardan, filmlerden, toplumdan çıkan acı tatlı karakterler olacak. 

- Şimdiye kadar Albay Frank Slade, Banazlı İsmail, Ivan Illich, Kimmeryalı Barbar Conan, Roma İmparatoru Marcus Aurelius, Spartacus, Don Vito Corleone, Alfonsina Storni ve Zeus'un kızı tanrıça Afrodit bizlerle beraberdi. 

- Bugün yine Ivan Illich'i konuk edeceğiz. Daha önce Karşıyaka Botanik Park'ta ve İkinci Milonga Urquiza'mızda konuk etmiştik hatırlarsınız. 

https://tangokolektifi.blogspot.com/2021/09/7-karsyaka-botanik-park-practilongas.html

https://tangokolektifi.blogspot.com/2021/10/milonga-urquiza-volume-2-feraye-cafe.html

Ivan Illich (1926-2002) 

C. Onurlandırma / Anma:

Bu hafta Arjantinli büyük edebiyatçı Julio Cortazar'ı (1914-1984) anıyoruz. Türkçe altyazılı bir mülakatını dinlemeniz için sizlerle paylaşıyorum:


Hayatımız 20-30 edebiyatçı arasında geçiyor ve düşünce biçimimizi şekillendiriyorlar. Bizler Türkiye'de Rus, Alman, Fransız edebiyatçılarının ve düşünürlerinin tesiri altında kalıyoruz. Ya da bu tesir altında kalmış kendi yazarlarımızı okuyoruz. Diğerleri ise sonra geliyor. Latin Amerika'nin hala sömürge gibi görülmesi, kültürel açıdan da farkına varmadan onları Avrupa'nın yörüngesinde, gölgesinde görmemize neden oluyor, o güzellikleri gözden kaçırabiliyoruz. 

Julio Cortazar (1914 Belçika -1984 Fransa) / Arjantinli Yazar

Cortazar önemli bir yazar ve önemli bir düşünür. Neyi, neden yaptığını çok iyi biliyor. Bulunduğu coğrafyanın, kimliğinin, yaşadığı dönemin, dünya gerçeklerinin oldukça farkında. Bu kadar gerçeğin farkında olup da bu kadar hayal kurabilmek ve roman, öykü yazabilmek çok çelişkili görünebilir, şaşırtabilir. Tam tersine, insanı ve toplumu anlayabilmek gerekiyor yazmak için. Çünkü yazmak aslında düşünmenin özü, kendisi.


D. Dans:

- Gösterişli, geniş figürler, aşırıya kaçan hareketler olmayacak. 

- İçsel dans teşvik edilecek. İzleyiciye değil, kendinize, partnerinize ve müziğe dans edeceksiniz. 

- Yer yer durabilirsiniz, aceleniz yok, nefes alın, bir yere yetişmiyoruz. 

- Kısacası Başak Evran ile sohbetlerimizde konuştuğumuz gibi DJlikte olduğu gibi burada da star değiliz, olmak da istemiyoruz. Kendi halinde bir grup insanız ve sadece dans ediyoruz, böyle de devam etmek istiyoruz. 

- Tanışın, arkadaş olun, hep avluda olmak ve dans etmek zorunda da değilsiniz, içeride koltuklar var, oradan da müziği duyabilir, arkadaşlarınızla keyifli sohbet edebilirsiniz, dilerseniz dışarıda Balıkçılar Çarşısı'na bakan kısımda da oturur dinlenir sonra da avluda dansa dönersiniz. 

Villa Urquiza'nın bazı büyük milonguero ve milongueralarını burada izleyebilirsiniz. 


E. Kurallar:

- Adab-ı muaşere, adab-ı muaşere, adab-ı muaşere...

- Tango kurallarını da biliyorsunuz. Sevgili Sermet Sünnetçioğlu ve Filiz Altın arkadaşlarımız kaleme almışlardı. https://tangokolektifi.blogspot.com/p/tango-kurallari.html

- Kıyafeti çok dert etmeyin. Biz bizeyiz. Dans ayakkabılarınız konforunuz için önemli. Bu konuda biraz daha Avrupalılar gibi rahat davranacağız. El Chino'nun anlattığı gibi takım elbiselere ve salon kıyafetlerine ihtiyacımız yok. 

- Salon baskısına girmeyecek, öyle her şeyi de ezberler gibi kopyalamayacağız, özgür bireyler ve İzmir'e ait başka bir topluluk olduğumuzu hatırlayacağız. Seçme şansımız var. Kopyala ve yapıştır bize uygun değil. 

Villa Urquiza'nın milonguerolarından El Chino Perico ile yapılan röportajı daha önce blogumda yayınlamıştım.  

https://arenleon.blogspot.com/2021/09/El-Chino-Perico-ve-Villa-Urquiza-Stili.html

F. Mekan:

Feraye Cafe ve Antika Bar Kemeraltı'nın tam kalbinde, Antikacılar Çarşısı'nın içinde. İşletmecileri Utku bey avukat ve Cem bey de İzmir'in en bilindik ve en eski antikacılarından. Antikacılar Çarşısı'nın restorasyonu yapılır yapılmaz Feraye Cafeyi kurmuş ve çalıştırmaya başlamışlar. Arkadaşımız Orkun da mekanı yönetiyor ve her soruna anında müdahale ediyor. Menüde fiyatlar çok uygun, alkollü ve alkolsüz çeşitleri çok zengin ve mutfağında güzel yemekler yapılıyor. 



 Feraye'de bir Milonga hatırası. 2021 yazı. 

G. Konum ve Erişim:

Feraye'ye Konak İskele'den veya Tramwaydan, Konak veya Çankaya Metro durağından erişebilirsiniz. Aracınızla gelecekseniz Saat 18:30'dan sonra Kemeraltı'na araba ile de girilebiliyor. Taksi ile dönmek isterseniz taksi çağrılabiliyor veya buralar çok kararıyor endişe ederim derseniz grupla beraber ya da Feraye'den bir personelin eşliğinde de çıkabilirsiniz.



Feraye Cafe Antika Bar Google Harita Linki


Keyifli bir akşam diliyoruz,

İzmir Özgür Tango Kolektifi adına,

Aren Leon, moderatör



Comments

Popular posts from this blog

İZMİR ÖZGÜR TANGO KOLEKTİFİ'NİN GEREĞİ

Practilonga Malena - Volume 2 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Afrodit - 21 Ekim 2021 Perşembe

Practilonga Malena - Volume 4 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Ali Şen - 18 Kasım 2021 Perşembe