Bostanlı GONDOL CAFE - YILDIZ KÜMESİ Milongası - TDJ Başak Evran - 05 Ekim 2021 - SALI



KARSAV'dan Sevgili Ömer Levent Dinçer abimize tasarımından dolayı çok teşekkür ediyoruz.




Sevgili İzmirli Tangoseverler,


Havalar serinlemeye başladı, sonbahar geldi ve biz de artık kapalı alana geçmeliyiz. Karşıyaka Belediyesi ve Kent A.Ş. ile İzmir Özgür Tango Kolektifi adına başarılı görüşmeleri gerçekleştiren, keşfe çıkan ve Kent A.Ş.'nin mekanlarında milonga geceleri düzenlememize öncülük eden değerli büyüğümüz ve abimiz sevgili Mehmet Can'a çok teşekkürler ediyoruz. 

Covid Kapanışı öncesine kadar yine Salı günleri Bostanlı Gondol Cafe'de milongalar düzenleyen KARSAV'dan hocamız ve değerli abimiz sevgili Ömer Levent Dinçer de bu ilk hafta için etkinliğe yıllardır duyurmakta olduğu ismi verdi ve "Yıldız Kümesi" adı ile sizlere ilk çağrıyı yaptı. Ancak sizlerden gelecek öneriler ile gelecek haftadan itibaren yeni bir isim vermemizi, hep birlikte ayrılmadan bölünmeden yeni bir başlangıç yapmamızı rica ediyor. 

Sizlere bu haftaki DJ'imiz Başak Evran'ı tanıtmaktan kıvanç duyuyorum. Başak sadece birkaç günlüğüne İzmir'de aramızda olacak ve Ömer Levent Dinçer abimiz DJliği bu akşam için kendisine devretti. 

Saat 19:00 - 20:00 arasında Başak ile Buenos Aires, Berlin, İstanbul ve İzmir arasındaki yaşamla ve Tango anlayışlarının farklılıklarını ve Tango kuralları ile ritüellerini konuşacağız.

Saat 20:00 - 23:00 arasında da Başak bize DJlik yapacak. Kendisi Golden Age yoğunlukta çalıyor ve 1960'ın üzerine çıkmıyor. Ortodoks bir Tangocu olarak Modern orkestraları da Nuevo ve Neo tangoyu da dinlemiyor ve çalmıyor. Dört büyükleri, özellikle de Troilo'yu çok seviyor. Müzik anlayışımız benzeştiği için yarın sizlerin de keyif alacağınızı ve Buenos Aires esintisini hissedeceğinizi tahmin ediyorum. 


TDJimiz ve sevgili arkadaşımız Başak Evran

Başak Bornova Anadolu Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi SBF'de okumuş, ardından Berlin'de Avrupa Çalışmaları üzerine Göç odaklı yüksek lisans yapmış. 16 yıllık bale eğitimi ve sahne deneyiminin ardından tangoya başlamış. Çok uzun yıllardır da Berlin ve Buenos Aires arasında yaşıyor, Tango eğitmenliği, Tango tur rehberliği ve birçok Avrupa dili arasında çevirmenlik yapıyor. Tango duygusunu, yaşamını ve felsefesini o kadar iyi anlamış ve özümsemiş ki kendisi ile değil günlerce, aylarca bile sadece ve sadece tango üzerine konuşacak sınırsız konu bulursunuz.  


----------------------------------------------


Aşağıda Tango kurallarını ve milonga adabını sizlere hatırlatıyoruz. Bu defa sokakta değil, salonda olacağız ve artık salon kuralları ve adabı çok daha önemli, hassas olacak. İşte şimdi tekniğin ötesinde davranış ve ritüellere dikkat etme zamanı. 

Sevgili Sermet Sünnetçioğlu ve Filiz Altın tarafından kaleme alınan yazımızı sizlerle paylaşıyoruz. 

https://tangokolektifi.blogspot.com/p/tango-kurallari.html

-------------------------------------------------

Etkinliğin gerçekleştirileceği Gondol Cafe'de HES ve aşı kartı kontrolü yapılacaktır. Park yeri sorunu yoktur ve Tramvay erişimi çok kolay. Selçuk Yaşar durağında ineceksiniz.

Bostanlı Gondol Cafe


Google Lokasyonu için:

BOSTANLI GONDOL CAFE


Keyifli bir akşam diliyoruz.


İzmir Özgür Tango Kolektifi adına,

Aren Leon, Moderatör



Comments

Popular posts from this blog

İZMİR ÖZGÜR TANGO KOLEKTİFİ'NİN GEREĞİ

Practilonga Malena - Volume 2 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Afrodit - 21 Ekim 2021 Perşembe

Practilonga Malena - Volume 4 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Ali Şen - 18 Kasım 2021 Perşembe