2. Alsancak Practilongası - Robust Coffee Shop - TDJ SERMET SUNNETCIOGLU - 29 Eylül 2021 - ÇARŞAMBA

 


Sevgili İzmirli Tangoseverler,


Geçen hafta Kıbrıs Şehitleri, Robust Coffee'de ilkini düzenlediğimiz Alsancak Practilongası'nın tadı damağımızda kaldı. Mekan çok keyifli idi ve sağolsun güleryüzlü ekip canla başla çalıştı, hiçbir önemli aksaklık olmadan gece tamamlandı. Katılım yüksekti ve yeni katılanlar ve tanışıklıklar da oldu. 










Bu hafta müziğimizi İzmir'in en deneyimli DJ'i sevgili Sermet Sünnetçioğlu yapacak ve sayesinde yine eşsiz bir akşam geçireceğiz. 

Sermet Sünnetçioğlu 2003 yılında tangoya başladı. İzmir'de, İstanbul'da ve Ankara'da festivallere, maratonlara ve atölye çalışmalarına girdi. Ezequiel Farfaro, Geraldine Rojas, Sebastian Arce, Mariana Montes, Mariano "Chicho" Frumboli, Juana Sepulveda ve Julio Balmaceda'dan dersler aldı. 


Tango DJ'liğine 2008'de İzmir'de yerel milongalarda başladı. Çok değerli tango DJ'leri Arjantinli Marcelo'dan bir defa, La Rubia'dan iki defa, La Viruta'nın ünlü DJ'i Horacio Godoy'dan bir ve İtalyan DJ SuperSabino'dan iki defa atölyeler aldı. AL Tango'nun kurucusu ve İzmir'in ilk maestrolarından sevgili Ozan Fırat'ın düzenlediği İzmir Tango Maratonu'nun 2011 ile 2015 yılları arasındaki DJ takımında çalıştı. 333 Milongahane'de Ilgın Tetikcan'ın milongalarında, Ankara ve İzmit Tango Şenliği'nde DJ'lik yaptı. 2013'te TanGO TO İstanbu'da, 2016'da Boat Milonga'da, 2015, 2016, 2017'de İstanbul Tango Ritual'de Gündüz Milongalarında, 2014 ve 2015'te Bulgaristan'da Sozopol'da Maratonlarda Gündüz Milongalarında, 2016'da Hong Kong Tango Maratonunda, 2017'de Romanya'da Braşov'da Transilvanya Maratonunda ve Denizli'de Tango Weekend'de, 2019'da Lara Tango Weekend'de ve Kos ve Midilli adalarındaki Weekendler'de ve 1. Çanakkale Tango Buluşmasında DJlik performansları yaptı. 2017'de İngiltere'de Bournemouth'da her yıl organizatör Hang Hoang'ın düzenlediği ve Fausto Carpino ve Stephanie Fesneau'nun atölye yaptığı Tango Weekend'e davetli DJ olarak katıldı. 

Sermet Sünnetçioğlu'na göre dört büyük orkestra şefi D'Arienzo, Troilo, Pugliese ve Di Sarli milongalarda olmazsa olmazlardandır. D'Arienzo'dan iki tanda çalınmalıdır. Milongalarda deneme yapılmaz. Tandalar bağlantılı olmalıdır. Ne enerjiyi çok yükseklere çıkarmak ne de çok aşağılarda tutmak doğru değildir. DJ'in amacı dansçıların müzikle birlikte sarılmalarını sağlamaktır. Milonga bitişinde bu enerjiyi bir sonraki milongaya taşıyacak bir aura yaratmak gerekir. DJ sürekli pisti gözlemler ve gerektiğinde hızlıca değişiklik yapar. En önemlisi pistin akıcı bir şekilde devamını ve uyumunu sağlamaktır. 

İzrmir'de 20 yıla yakındır tangoya emek veren sevgili Tangueromuz, Tango DJ'imiz ve değerli abimiz Sermet Sünnetçioğlu'nu ağırlamaktan gurur duyuyoruz. 

------------------------

Aşağıda Tango kurallarını ve milonga adabını sizlere hatırlatıyoruz. Ancak yeni başlayan seviyesinde de arkadaşlarımız olduğunu, standart bir salon milongasında olmadığımızı, practilongada olduğumuzu dikkate alarak burada tabii ki esnekliklerimiz oluyor. Zaman içinde bu kuralların ve adabın neden gerekli olduğu yeni gelenler tarafından da anlaşılacaktır.

Sevgili Sermet Sünnetçioğlu ve Filiz Altın tarafından kaleme alınan yazımızı sizlerle paylaşıyoruz. 

https://tangokolektifi.blogspot.com/p/tango-kurallari.html

Keyifli bir akşam diliyoruz.


İzmir Özgür Tango Kolektifi adına,

Aren Leon, Moderatör




Comments

Popular posts from this blog

İZMİR ÖZGÜR TANGO KOLEKTİFİ'NİN GEREĞİ

Practilonga Malena - Volume 2 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Afrodit - 21 Ekim 2021 Perşembe

Practilonga Malena - Volume 4 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Ali Şen - 18 Kasım 2021 Perşembe