Ağustos 2021 - 2. Hafta etkinlikleri iptal duyurusu

 Sevgili İzmirli Tangoseverler,


Ülkemizde yaşanan yangınların neden olduğu kayıplar ve acılardan dolayı zor bir dönemden geçmekteyiz. Tabiat varlıklarımız yok oluyor, içinde yaşayan canlılar yok oluyor, evlerini, yuvalarını terk etmek zorunda kalan çok sayıda vatandaşımız var. Bireysel olarak kimilerimiz elinden geleni yapmaya çalışıyor, kimimiz ise üzüntü ile izlemekten başka bir şey yapamıyor. 

Whatsapp grubumuzda tartışarak kimi arkadaşlarımızla da özelden yazışarak ya da konuşarak birlikte karar verdik. Bu dönemde etkinliklerimizi yapmayı çoğunluk olarak uygun bulmadık. 8 Ağustos 2021 Pazar günü Kültür Park Mogambo Cafe'de yapacağımız Milongayı ve 10 Ağustos 2021 Salı günü Karşıyaka Botanik Park'ta yapacağımız Sokak Tangosu'nu iptal ediyoruz. 

Şu parantezi de açmak gerekiyor. Tango bir yaşamdır ve tüm dünyada Tango da 1.5 yıldır can çekişmektedir. Okullarımız da yaşam savaşı vermektelerdir. Bizim kolektif etkinliklerimiz ücretsiz ve kamuya açık olduğu için gelir kaybımız yok belki. Ama ayakta durmak zorunda olan okullarımız ve eğitmen kardeşlerimiz etkinliklerini yapabilir, buradan gelir elde edebilirler, çünkü bu onların yaşam dayanaklarıdır. Onlardan da iptal etmelerini beklemek haksızlık olur. Tam tersine bizlerin de bu okullara mümkün olduğunca zor günlerde destek olmamız gerekiyor. 

Etkinlik yapmıyor olmak yaraya merhem olmuyor, ancak insanlarımızın ve tabiatın acısını paylaşmış ve onlarla beraber bizler de akıp gitmekte olan yaşamımıza ara vermiş, matemlerini tutmuş oluyoruz. Tez zamanda yaraların sarılması ve yaşamın devam etmesi dileği ile.


İzmir Özgür Tango Kolektifi adına,

Aren Leon, Moderatör


Comments

Popular posts from this blog

İZMİR ÖZGÜR TANGO KOLEKTİFİ'NİN GEREĞİ

Practilonga Malena - Volume 2 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Afrodit - 21 Ekim 2021 Perşembe

Practilonga Malena - Volume 4 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Ali Şen - 18 Kasım 2021 Perşembe