8. Mogambo Cafe Açıkhava Milongasının ardından - TDJ Ali Şen - Gece, Topluluk, Mekan ve Müzik 29 Ağustos 2021



Sevgili İzmirli tangoseverler,


Bu gece de Mogambo Cafe yine çok keyifli bir milongaya ev sahipliği yaptı. Karşıyakalı sevgili TDJ'imiz Ali Şen tamamen klasik dönem tandaları ile bizleri coşturdu. Golden Age dönemi yenilikçileri ile gelenekçilerinin karışımı, dengeli bir program oldu. 

Böyle de bir tartışma konumuz var. Bildiğiniz gibi İzmir'de dans seviyemiz ilerleyene kadar ritmikleri tercih etmeliyiz diye bir inanışımız var. Öte yandan kulak ve zevk gelişimi için de yenilikçilere de alıştırmalı mıyız, DJ olarak hep tribünlere mi oynamak lazım, ya da sorumluluk ve beğenilmeme riski almalı mıyız? Keza kolay ve risksiz diye ritmikleri çalmaya devam edince, dans seviyeleri ilerlese bile insanların zevki öyle yerleşip kalıyor. Beğenileri gibi dans ve müzik yorum yetenekleri de sınırlı kalıyor. Yani D'Arienzo ve Canaro ile başlıyor ve ilerlese de, yıllar geçse de orada takılıp kalmış oluyor. 

Sizce biz DJ'ler ne yapalım sevgili Tangoseverler? 

Şu sıralar İzmir'de birkaç hafta öncenin kalabalığı yok. İzmirlilerle biz bizeydik, dışarıdan da çok misafirimiz yoktu bu akşam.  

3 ile 12 Eylül arasında devam edecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı'ndan dolayı Kültür Park'ın her yerinde hazırlıklar devam ediyor. Bu nedenle Mogambo Cafe'nin içinde dahi iskele kurulmuştu. Bu nedenle önümüzdeki 2 Pazar da Mogambo'da milonga gerçekleştiremeyeceğiz. Nerede yapacağımızı sizlerle paylaşırız. 

Zaman zaman pisti doldurduğumuz oldu, zaman zaman da az sayıda çift dansa kalktık. Kendimizi çok yormadık. Hava güzeldi, ne serin ne de sıcak, nihayet aşırı sıcaklardan kurtulduk.


Bir sonraki gecemizde görüşmek dileği ile...


İzmir Özgür Tango Kolektifi adına,

Aren Leon, Moderatör


Comments

Popular posts from this blog

İZMİR ÖZGÜR TANGO KOLEKTİFİ'NİN GEREĞİ

Practilonga Malena - Volume 2 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Afrodit - 21 Ekim 2021 Perşembe

Practilonga Malena - Volume 4 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Ali Şen - 18 Kasım 2021 Perşembe