7. Mogambo Cafe Açıkhava Milongasının ardından - TDJ Anna Koroleva Herlan - Gece, Topluluk, Mekan ve Müzik 22 Ağustos 2021


Sevgili TDJ'imiz Anna Koroleva Herlan ve eşi Genç Maestro ve TDJ Alejandro Marce Herlan Mogambo Cafe'de


Sevgili İzmirli Tangoseverler,


İstanbul'daki festivale gidenler, Urla'daki kampa gidenler, tatillerini tamamlamaya çalışanlar derken herhalde bu yaz en sakin akşamımızı yaşadık. Umarız tüm dostlarımızın da oldukları yerlerde keyifleri yerindedir, herkes kaliteli tango vakti geçirmiştir.  

Anna bizi çok şaşırttı. Tam bir Klasik Arjantin programı yaptı. Daha bir gün önce Alejandro modern ağırlıkta bir gece düzenlemişken birden bire yoğun bir Golden Age gecesinde bulduk kendimizi. Ortak noktaları ise her iki gecenin de ritmik, D'Arienzo ağırlıklı geceler olmasıydı. Her iki DJ de ikişer D'Arienzo tandası çaldılar. Anna cortinalarla ilgili şu yorumda bulundu: "Cortinalar arasına girdiği tandaların her ikisinden de baskın olmamalı. " Ülkeye göre değişiyormuş ama Buenos Aires'teki eski DJler böyle öneriyorlar, böyle yapıyorlarmış. Geceyi çok yumuşak bir D'Agostino/Vargas tandası ile açtı, D'Arienzo dışında Donato, Canaro, Biagi, Tanturi, Federico, Raciatti, De Angelis, Pugliese ve Troilo tandaları da şahaneydi. Di Sarli'nin 42'den önceki hızlı dönemlerinden bir tanda da çaldı. Cortinalarda çok yumuşak geçişler yaptı. Milonga tandalarında yavaşları, vals tandalarında hızlıları tercih etti. Final tandası D'Arienzoyu en iyi yorumlayan modern orkestralardan "Los Reyes del Tango"dan, final La Cumparsitası ise D'Arienzo'nun orjinalinden geldi. İyi DJlerin final tandasını ya Pugliese ya da D'Arienzo ile yaptıklarını söyledi. Yine Buenos Aires bilgisi. Tabii tüm bunlar ülkeden ülkeye hatta şehirden şehire çok değişen bilgilermiş, zevkler, alışkanlıklar, kulak, dans seviyesi hepsi belirleyici olup yerinde değiştirebiliyor, karar veriyormuş. Anna yedi yaşından itibaren piyano ve solfej eğitimi almış. Bu nedenle müziği dinleme ve anlama biçimi çok daha gelişmiş, daha farkında. Ayrıca Alejandro'nun bilgisayarını, veritabanını ve profesyonel DJ yazılımını kullanarak program yaptı. Çok uzmancaydı gerçekten.  

Bu gecede Anna sağolsun hiçbir teklifi geri çevirmedi, isteyen herkesle dans etti. Yaş gününü de bir gün önce kutlamıştık, ama keşke bugün de bir şey yapsaydık. Sağlık olsun, başka bir seneye kutlamak dileği ile artık.


Bugün kalabalık değildik, bu nedenle öyle geniş bir magazin pozu veremiyoruz kusura bakmayın. Bizimle idare edeceksiniz :-)) Soldan sağa - Aren Leon, Mehmet Sinan Özdemir, Dilşat Özdemir, Alejandro Marce Harlen, Anna Koroleva Harlen ve Elif Keser - Kültür Park, Sanat Cafe 



Anna ve Alejandro'nun Mogambo Cafe'de Milonga performansları.


Gelecek hafta 29/08/2021 tarihinde TDJ'imiz Karşıyaka Sanat ve Kültür Derneğinden sevgili abimiz Ali Şen. 


Görüşmek dileği ile.


İzmir Özgür Tango Kolektifi adına,

Aren Leon, Moderatör


7. Mogambo Açıkhava Milongası duyurusu için:  

https://tangokolektifi.blogspot.com/2021/08/7-ack-hava-milongamz-kultur-park.html


Comments

Popular posts from this blog

İZMİR ÖZGÜR TANGO KOLEKTİFİ'NİN GEREĞİ

Practilonga Malena - Volume 2 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Afrodit - 21 Ekim 2021 Perşembe

Practilonga Malena - Volume 4 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Ali Şen - 18 Kasım 2021 Perşembe