3. Botanik Park Karşıyaka Practilongasının ardından - TDJ Ali Şen - Gece, Topluluk, Mekan ve Müzik 17 Ağustos 2021

 



Sevgili İzmirli Tangoseverler,


Çok keyifli bir Practilonga daha geçirdik. Birçok arkadaşımız tatilde, memlekette ve şehir dışında olsa da pisti dolduracak kadar insan olduk. Tabii bu bir salon milongası olmadığı, dışarıya açık bir practilonga olduğu için de salon adabının gerektirdiği her şeyi dört dörtlük yapmıyoruz. Yine de adap ve kurallarla ilgili adım adım gözlemlenebilir gelişimimiz, grup davranışımız oluşmaya başladı, topluluğumuzun hakkını teslim etmemiz de lazım. 

Dışarıda olmanın getirdiği durumlara da maruz kaldığımız oluyor. Sokak köpekleri pistte gezinebiliyor, satıcılar mendil, su, yara bandı satmaya çalışabiliyor, yardım isteyenler olabiliyor. Dün de muhtemelen madde bağımlısı bir genç geldi ve bir süre aramızdan bazı arkadaşlarımızı meşgul etti ve gitti. Hepimiz aramızda durumu tartıştık. Kimimiz empati kurdu, kimi çekindi, uzak durdu ve korunma ihtiyacı duydu, kimimiz üzüldüğü ile kaldı, karışık duygular yaşadık. 

Yapay, kapalı ve süper korunaklı bir dünyada olmaktansa burada olmayı tercih ediyoruz, gerçeklerin tam ortasındayız ve her şeye rağmen buradayız, biz bize birlikteyiz. 

Gece çok güzeldi, hava artık eskisi kadar sıcak değil, tatlı tatlı estiği bile oluyor. Sıralara sığmadığımız, kimi arkadaşlarımızın deniz kenarı tarafında oturduğu, ayakta durduğu oluyor, kimileri de katlanır sandalyelerinde oturup bir taraftan atıştırmalıklarının ve içeceklerinin keyfini çıkarıyorlar. Tipik İzmirlileriz işte...

İlk defa katılanlar oldu, yoldan geçerken görüp gelenler oldu, yine dışarıdan çok insan fotoğraflarımızı çekti ve yine Tangonun adı duyuldu...


Gecenin DJ'i Ali Şen abimiz en sağdaki.

Sevgili DJ'imiz Ali Şen abimiz Klasik Arjantin tandaları çalmayı sürdürüyor ve yine şahane bir gece çıkardı. Spotify sistemine de yeni tablete de adapte olma aşamasında küçük bir iki aksaklık da yaşadı ama o kadarı maratonda bile olur. 

Ali Şen Spotify Hesabı üzerinden tüm bu gecelerin içeriğine erişebilirsiniz.

Ayrıca dünkü 17 Ağustos 2021 Botanik Park Practilongası playlisti ve tandalarına da erişebilirsiniz.

Biz sivil ve kolektif kafalılar mümkün olduğunca bu içerikleri sizlerle paylaşmaya çalışacağız.


Bir sonraki etkinlikte görüşmek dileği ile,


İzmir Özgür Tango Kolektifi adına,

Aren Leon, Moderatör


Comments

  1. Merhaba Aren, bu hafta 22 Ağustos Mogambo olacak mı? Ben gelmek istiyorum. Bilet vs ayarlayacagimdan şimdiden bilirsem iyi olur. Sevgiler.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

İZMİR ÖZGÜR TANGO KOLEKTİFİ'NİN GEREĞİ

Practilonga Malena - Volume 2 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Afrodit - 21 Ekim 2021 Perşembe

Practilonga Malena - Volume 4 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Ali Şen - 18 Kasım 2021 Perşembe