Kültür Park - Mogambo Cafe - İlk Milongamız ve İlk Practicamız hakkında

 


İZMİR ÖZGÜR TANGO KOLEKTİFİ
İLK MİLONGA 
4 TEMMUZ 2021 - PAZAR
KÜLTÜR PARK - MOGAMBO CAFE

Saat 19:00 - 23:00

DJ AREN LEON

- Ücretsiz etkinlik - 


Sevgili Tangoseverler,

Bu düzenlediğimiz ilk milongaya 60 kadar ve her seviyeden katılımcı oldu. Atmosfer çok sevilmekle beraber zeminde sorun vardı. Bu nedenle günlük ayakkabılarla dans etmemiz gerekti. Arkadaşımız Hakan Akile bir koşu gidip pudra aldı getirdi ve durumu kurtarmaya çalıştık. 

Ses konusunu Karşıyaka Sanat ve Kültür Derneği'nin sağladığı bluetooth bağlantılı küçük bir cihazla çözmeye çalıştık. Yeterli oldu. 

Arkadaşımız Tarık Aru lojistik ihtiyaçlarının tamamında sorumluluğu aldı ve gecenin sorunsuz geçmesinde en önemli kahramanımız oldu. 

Flier'ımızın mükemmel grafik çalışmasını yapan Tasarımcı arkadaşımız Ayten Uğrasız'a çok teşekkür ediyoruz.

Bize yer sağlayarak ve teknik ihtiyaçlarımıza cevap vererek destek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne de çok teşekkür ediyoruz.


İZMİR ÖZGÜR TANGO KOLEKTİFİ
İLK PRACTİCA 
6 TEMMUZ 2021 - SALI
KÜLTÜR PARK - MOGAMBO CAFE

Saat: 19:00 - 23:00

DJ AREN LEON

- Ücretsiz etkinlik - 

Practicamızın hakkını verebilmek için yine kolektife yakışır demokratik bir yönteme başvuracağız. İnsanlara soracağız, birbirimizle konuşacağız, isteyen bağımsız hareket edecek, isteyen de bir gruba ya da gruplara katılacak. İhtiyaçları, yöntemleri keşfetmeye çalışacağız. Öğreten-belleten biçiminde hiyerarşik çalışmalardan uzak duracağız. Bunun bir eğitim değil, pratik yolu ile bireysel ve kolektif öğrenme, pekiştirme çalışması olduğunu aklımızda tutalım. Herkes herkese sorabilir, aramızdaki bariyerleri kaldırmak niyetindeyiz. Bu keşif çalışmalarda rol almak üzere sizleri aramıza bekliyoruz. Neler yapabileceğimizi henüz bilmiyoruz. İzmir'in hocaları, milongueroları, DJ'leri de, dansa yeni başlayanlar, sadece merak aşamasında olanlar da, herkes katılabilir. 

Herkesi deneyimini ve emeğini ortaya koymaya, paylaşmaya davet ediyoruz. 

 - Dış alana uygun bir ayakkabı getirmenizi öneririz. Zeminimiz topuğu yüksek, altı süet salon ayakkabılarına uygun değil. Günlük sokak ayakkabısı, hatta çok daha iyisi kösele taban; böylece pivot yapmanız daha kolay olur. 

- Yiyecek içeceklerinizi, suyunuzu kendiniz getirin lütfen, sıcaklar için de termosunuzu doldurup gelin. 


Ses sorunumuzu bize elindeki cihazı vererek çözdüğü için Burtay Mutlu'ya ve Burtay'ın oğlu Okyanus Mutlu'ya teşekkür ediyoruz. 



Sevgiler,

Aren Leon, Moderatörünüz 


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

İZMİR ÖZGÜR TANGO KOLEKTİFİ'NİN GEREĞİ

Practilonga Malena - Volume 2 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Afrodit - 21 Ekim 2021 Perşembe

Practilonga Malena - Volume 4 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Ali Şen - 18 Kasım 2021 Perşembe