4. Açıkhava Milongası'nın ardından - TDJ Caner Keskin - Gece, Topluluk, Mekan ve Müzik 25 Temmuz 2021




TDJ ve Tanguero yoldaşımız Caner Keskin'e hem santsal fotoğraflar hem de güzel akşam için kolektif olarak teşekkürler ediyoruz. 


Yine çok keyifli bir akşam geçirdik. İstanbul ve Ankara'dan, tüm okullardan, derneklerden ve yoldan görüp katılanlar oldu. Zemin ve ışık sorunu yaşadık, ama Açıkhava'nın ve Kültür Park'ın verdiği keyfin yanında küçük kalıyor. 

Sevgili TDJ'imiz Caner Keskin farklı bir deneyim yaşattı bize. Caner grubun seviyesine, özellikle yeni katılımcılara ve öğrenenlere göre rahat duyulması açısından ritmi kuvvetli, gelenekçi orkestralara, tempolu düzenlemelere yer verdi. Bildiğiniz gibi Nuevo tarza karşı çok tepki var. Caner Samsun'da Serkan Sevinç ile Nuevo da çalışmış. Profesyonel Atlet olduğu, kısa mesafe koşucusu ve beden eğitimi öğretmeni olduğu için de vücut koordinasyonu çok güçlü ve başarılı bir dansçı. Dün sorumluluk gereği masasını terk etmedi. Ukrayna dönüşü olduğu için de daha dikkatli davranıyor, 2 haftayı dikkatli geçirmesi gerekecek. Modern orkestralara da yer veriyor. Vals ve Milonga tandalarında tipik klasik dışı ve karma kayıtlar da çaldı. Mesela senkopu az, sakin ve romantik Avrupa valsleri de dinledik ve poliritmik taze milongaları da, bunlarda da dans ettik. Böyle olmalı mı olmamalı mı tartışmaya açık her zamanki gibi. Keyfimiz yerinde, enerjimiz yüksekti, gece sonunda Caner sayesinde yüzler mutluydu. Baktık ki Caner hata yapmıyor, bir ara içeri girip fişi çektik, müziği sabote ettik :-) 

Sonraki DJlerimizden de haber vereyim size: 1 Ağustos'ta İrfan Uğur Üçel, 8 Ağustos'ta Oğuz Yılmaz, 15 Ağustos'ta Ali Şen çalacaklar. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve Kültür Park Şubesi Müdürlüğü'ne Sivil Topluma olan desteklerinden dolayı bir defa daha teşekkür ediyoruz.


İzmir Özgür Tango Kolektifi adına,

Aren Leon, Moderatör



Comments

Popular posts from this blog

İZMİR ÖZGÜR TANGO KOLEKTİFİ'NİN GEREĞİ

Practilonga Malena - Volume 2 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Afrodit - 21 Ekim 2021 Perşembe

Practilonga Malena - Volume 4 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Ali Şen - 18 Kasım 2021 Perşembe