4. Kolektif Toplantısı Özeti ve Kararları

23 Ekim 2020 Cuma, 19:00 - 21:00 
Bostanlı Park Kafe, İzmir 
25 Katılımcı (Kısa süreli katılımcılarla 30 kadar)
(Whatsapp grubunda 57 katılımcı bulunmaktadır. )




Kısaca pandemi dönemindeki zorlukları, okulların birer birer kapanmasını ve kalanların güçlüklerini, Tangonun bundan nasıl etkilendiğini getirdik. Okullarla olan iletişimimizi paylaştık. Pandemi döneminde, kısa vadede neler yapabileceğimizi tartıştık. 

1
Uzun vadeli konuları ve tüzel bir yapıya dönüşmeyi birlikte deneyeceğimiz etkinliklerden sonra düşünmeye karar verdik. Şimdilik yakın zamana odaklanıyoruz. Kendimizi, birlikteliğimizi, kararlılığımızı ve motivasyonumuzu test ediyoruz. İnancımız pekişir ve gereğine emin olursak tüzel kişiliğe dönüşeceğiz.

2
31 Ekim 2020 Cumartesi tarihinden itibaren her hafta düzenlemek üzere eğitmenler gözetiminde Gezici Kolektif Practica düzenleyeceğiz. Bu Practicalar öncelikle İzmir'in Kolektife kapılarını açan Tango okullarında gerçekleşecek ve ücretsiz olacak. Amaçlar:

a. Okullar, eğitmenler ve topluluk arasındaki geçirgenliği arttırmak, kaynaşmayı ve dayanışmayı sağlamak. 

b. Tüm tangocuların ve paydaşlarının birbirlerinin ihtiyaçlarını ve motivasyonlarını anlamalarına aracı olmak.

c. Maddi güçlüğü olanların da daha çok pratik yapmalarına ve kendilerini geliştirebilmelerine, Tangoya erişebilmelerine fırsat vermek. En azından bunun temelini atmak, sonra da geliştirmek. 

d. İlk haftanın mekanı Karşıyaka Sanat ve Kültür Derneği, saati 13:00-15:00. Sonraki haftalar ise teyit edildiği takdirde İzmir'deki Tango Okullarımız. Sırası ile her hafta duyurulacaktır. 

e. Mekan ihtiyaçları, karşılama ve duyuru ile ilgili Mehmet, Hülya ve Nilgün arkadaşlarımız çalışacaklar. 

3
Aralık'tan itibaren başlamak üzere kolektif Atölyeleri planlayacağız. Bu Atölyelerin yerel yönetimlerin sunacağı mekanlarda geniş katılımla yapılabilmesini istiyoruz. Bu araştırmayı Tarık ve Ayşegül yapacaklar.

4
Yasal olarak da sorun teşkil etmeyecek bir mekanda pandemi kısıtlamaları kalkar kalkmaz bir milonga düzenlemeye başlayacağız. Mekan araştırmasını da Hülya, Bengü ve Ayşegül birlikte yapacaklar. 

5
Bir sonraki toplantı 27 Kasım 2020'de Alsancak'ta gerçekleştirilecek. 

6
Başkanlık diye bir rol yok aramızda. Geçici icra sorumlusu olarak Aren çalışmaları bir sonraki toplantıya kadar takip edecek. 


Comments

Popular posts from this blog

İZMİR ÖZGÜR TANGO KOLEKTİFİ'NİN GEREĞİ

Practilonga Malena - Volume 2 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Afrodit - 21 Ekim 2021 Perşembe

Practilonga Malena - Volume 4 - Eski Ev Kafe - Karşıyaka - TDJ Ali Şen - 18 Kasım 2021 Perşembe